Fırında Köfte Tarifi

Fırında Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karbonat (biraz suyla çözülmüş)
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Baharatlar;

  • Et baharatı
  • Vegeta
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon (damak zevkinize nazaran ayarlayın)

Opsiyonel olarak;

  • Dilimlenmiş patates
  • Kabak

Sos için (isteğe bağlı);

  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı yahut tatlı)
  • 1 tutam tuz
  • Biraz su

Fırında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcını hazırlayın: Büyük bir kapta kıyma, çözülmüş karbonat, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu ve tüm baharatları birleştirin. Karışım güzelce homojen olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  2. Fırında düzenleme: Zerzevatları kullanıyorsanız: dilimlenmiş patates ve kabakları bir fırın tepsisine yerleştirin. Şekillendirdiğiniz köfteleri sebzelerin üzerine dizin. Düzenlemenin üzerine ekstra kekik, kırmızı biber ve karabiber serpin.
  3. Sosu ekleyin (isteğe bağlı) küçük bir kapta biber salçasını bir tutam tuz ve biraz su ile karıştırın. Bu karışımı köfte ve sebzelerin üzerine eşit biçimde gezdirin.
  4. Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatın. Evvelce 200°c’ye (400°f) ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarın ve köfteler büsbütün pişene ve üstleri yavaşça kızarana kadar ekstra 15–30 dakika daha pişirmeye devam edin.

Fırında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kabak Tatlısı
Havuçlu Kek
Ramazan Pidesi
Blueberry Starbucks Keki
Buzluk İçin Yaprak Sarması (Videolu)
İftar Davet Sofram
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found