Fırında Köfte Tarifi

Fırında Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı karbonat (biraz suyla çözülmüş)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam doğranmış maydanoz
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Baharatlar;
- Et baharatı
- Vegeta
- Kırmızı biber
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon (damak zevkinize nazaran ayarlayın)
Opsiyonel olarak;
- Dilimlenmiş patates
- Kabak
Sos için (isteğe bağlı);
- 1 yemek kaşığı biber salçası (acı yahut tatlı)
- 1 tutam tuz
- Biraz su
Fırında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcını hazırlayın: Büyük bir kapta kıyma, çözülmüş karbonat, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu ve tüm baharatları birleştirin. Karışım güzelce homojen olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Fırında düzenleme: Zerzevatları kullanıyorsanız: dilimlenmiş patates ve kabakları bir fırın tepsisine yerleştirin. Şekillendirdiğiniz köfteleri sebzelerin üzerine dizin. Düzenlemenin üzerine ekstra kekik, kırmızı biber ve karabiber serpin.
- Sosu ekleyin (isteğe bağlı) küçük bir kapta biber salçasını bir tutam tuz ve biraz su ile karıştırın. Bu karışımı köfte ve sebzelerin üzerine eşit biçimde gezdirin.
- Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatın. Evvelce 200°c’ye (400°f) ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Yağlı kağıdı çıkarın ve köfteler büsbütün pişene ve üstleri yavaşça kızarana kadar ekstra 15–30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Fırında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
