Tavuk Kebap
Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 avuç maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
- 1-2 adet yeşil sivri biber (küp küp doğranmış)
- 1 adet kırmızı soğan (küp küp doğranmış)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3-4 adet lavaş ekmeği
- Tuz
- Baharatlar
Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu ve maydanozu rondodan geçirip kıyalım.
- Soğan ve sıvı yağını ekleyip elimizle güzelce yoğuralım.
- Üzerini strecleyip 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Harcı tepsi koyup eşit bir şekilde yayalım.
- Bir aparat yardımıyla keselim ve üzerine çizikler atarak şekillendirelim.
- 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Lavaş ekmeğine tavuk kebabın sarıp üzerine salatasını ekleyip dürüm halinde saralım.
- Yanında ayran ufff 😍 tüketebilirsiniz. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun ️.
Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















