Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Biraz bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, yumurta, ekmek içi,galeta unu, baharatlar, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
  3. Ardından ceviz büyüklüğünde modüller alarak form verin, geniş bir tabağa sıralayın.
  4. Şekil verme süreci bitince isterseniz 20 dakikada o biçimde dinlendirebilirsiniz.
  5. Dinlenen köfteleri kızgın yağlı tavada gerili önlü pişirin. Afiyet olsun.

Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Helvası (Tutmama Şansı Yok)
Antep Fıstıklı Petibör Pasta
Bademli Kurabiye (Öyle Lezzetli Ki Kaç Tane Yediğinizi Sayamayacaksınız)
Tepsi Poğaçası
Kabak Graten
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |