Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatıp, ocaktan alın.Şerbeti soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
  3. Yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp, oval formu verin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Şekerparelere çatalla çizik atın.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 25dk pişirin.
  9. Şekerparelerin birinci sıcaklığı geçince, soğumuş olan şerbeti üzerine ek edin.
  10. 2 saat kadar bekletin (şekerpareleri akside çevirin).
  11. Şekerpareler şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.

Not; olarak halleri sizin zevkinize kalmış 🤭.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Roka Salatası
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Tavuklu Sebzeli Pilav
Havuç Turşusu
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Kremalı Soslu Tavuk Makarna
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet