Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 dk daha kaynatıp, ocaktan alın.Şerbeti soğumaya bırakın.
- Hamuru için tüm gereçleri derin bir kaseye alıp yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp, oval formu verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Şekerparelere çatalla çizik atın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar üzere kızarana kadar yaklaşık 25dk pişirin.
- Şekerparelerin birinci sıcaklığı geçince, soğumuş olan şerbeti üzerine ek edin.
- 2 saat kadar bekletin (şekerpareleri akside çevirin).
- Şekerpareler şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋.
Not; olarak halleri sizin zevkinize kalmış 🤭.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



