Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan

Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta (beyazı kenarlarına sarısı üzerine)
  • Yeteri kadar susam

Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça için yoğurma kabının içine oda ısısında yumuşamış tereyağı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurta kabartma tozu ve sirkeyi alıp karıştıralım.
  2. Mısır ununu da ekledikten sonra yavaş yavaş un eği yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru toparlayıp üzerini pak bir poşetle kapatıp 20 dakika buzdolabında bekletelim.
  4. Dinlenen hamuru tezgaha alıp mandalinadan biraz küçük olacak formda bezeler yapalım.
  5. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde olacak biçimde açalım ,ortasına peynir koyup iki kenarını ortada birleştirelim, daha sonra başka kalan iki kenarı da ortada birleştirip kapatalım.
  6. Bütün bezeleri bu formda hazırladıktan sonra kenarlarını evvel yumurta akına bulayalım, sonra susama bulayalım ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kapattığımız yer alta gelecek formda yerleştirelim.
  7. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim ,bıçakla çizikler yapalım.
  8. 190 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kek Tarifi
Islak Kek (Sokolatopita)
Poşe Ayva Tarifi
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Cevizli Biber Ezmesi
Damat Pastası
Hdabla | © 2025 |