Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çorba kaşığı tarhana
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı et suyu
- 1 litre su
- Yarım çay bardağı şehriye tel yahut arpa şehriye
Üzerine;
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye yoğurt ,tarhana ,tuz, ezilmiş sarımsağı alalım ,çırpalım.
- Daha sonra et suyu olağan suyu ekleyip çırpalım.
- Daha sonra ateşe alalım kaynayana dek çırpalım.
- Kaynadıktan sonra arpa şehriyemizi, tuzumuzu ekleyip orta ateşte şehriye yumuşayıncaya kadar pişirilir .
- Üzeri için nane yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















