Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
Süsleme için;
- Evde hangi meyveniz varsa olabilir (Ben muz ve çilek taraftarıyım)
- Normal bir çikolata
- Çikolata sos (hazır kullandım)
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapmak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz.
- Yumurtanın akını, vanilyanın yarısıyla mikserde köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtanın sarısıyla, toz şekeri de başka bir kapta çırpıyoruz.
- Yumurta akıyla, vanilya karışımının üzerine bu karışımı ve öteki tüm gereçleri döküp karıştırıyoruz ve hamurumuz hazır.
- Bu adımda hamuru yağladığımız waffle makinesine koyuyoruz ve pişiriyoruz.
- Pişen waffle hamurunun üzerine çikolata sürüyoruz.
- Dilediğiniz meyveleri koyuyoruz ve süslüyoruz,ucu bucağı açıktır süsleme büsbütün yaratıcılığınıza bağlı.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







