Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı ( sarısı üzeri için)
  • 6-7 su bardağı un ( unun cinsine nazaran farklılık gösterebilir denetimli ekleyerek yapin )

İç harcı için;

  • Patates
  • Peynir
  • Maydanoz (Dilediğinizi kullanabilirsiniz)

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve sütü cezvede ılık olacak halde ısıtılır.
  2. Yoğurma kabına maya ve sütü alıp eritilir.
  3. Şeker ,yumurta akı ,sıvıyağ, tuz sırayla materyaller eklenir ,en son un denetimli biçimde eklenir ve hafif ele yapışkan yumuşak hamur elde edilir.
  4. 1 saat üzeri streclenip mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalandıktan sonra poğaçanıza iç harcı ekleyip dilendiği üzere şekillendirilir.
  6. 180 ° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Mahlepli Kurabiye
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Fesleğenli Express Makarna
Sebzeli Şehriye Pilavı
Tavuk Parmigiana
Kaşarlı Sosisli Poğaça
Hdabla | © 2025 |