Tavuk Parmigiana

Tavuk Parmigiana Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için;

  • 3 tavuk göğsü (ikiye kesilmiş – 6 parça)
  • Tuz
  • Karabiber

Kaplama için;

  • 1/3 su bardağı un
  • 2 yumurta + 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1,5 su bardağı galeta unu (tercihen panko)
  • 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş parmesan

Kızartmak için;

  • Zeytinyağı (veya sıvı yağ)

Domates sos için;

  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Domates püresi (400g)
  • Tavuk suyu
  • Baharatlar (pul biber, kuru fesleğen)

Üzeri için;

  • Mozzarella peyniri (rendelenmiş yahut dilim)
  • Parmesan
  • Taze fesleğen

Tavuk Parmigiana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu tuz, karabiber ve baharatla ovup 10 dk buzdolabında bekletin.
  2. Sosu için; sarımsağı kavurun, domates püresi ve su ekleyip kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
  3. Tavukları evvel una, sonra yumurtaya, sonra galeta karışımına bulayın.
  4. Tavukları kızgın yağda iki tarafı da altın rengi alana kadar kızartın.
  5. Tavukların üzerine sos, fesleğen, mozzarella ve parmesan koyun. 180°c fırında 15 dk pişirin.

Tavuk Parmigiana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)
Çıtır Börek
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Güllaç Tarifi (Videolu)
Çilekli Profiterol
Fıstıklı Hurmalı Yulaf Topları
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet