Tavuk Parmigiana

Tavuk Parmigiana Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 3 tavuk göğsü (ikiye kesilmiş – 6 parça)
- Tuz
- Karabiber
Kaplama için;
- 1/3 su bardağı un
- 2 yumurta + 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1,5 su bardağı galeta unu (tercihen panko)
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş parmesan
Kızartmak için;
- Zeytinyağı (veya sıvı yağ)
Domates sos için;
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Domates püresi (400g)
- Tavuk suyu
- Baharatlar (pul biber, kuru fesleğen)
Üzeri için;
- Mozzarella peyniri (rendelenmiş yahut dilim)
- Parmesan
- Taze fesleğen
Tavuk Parmigiana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu tuz, karabiber ve baharatla ovup 10 dk buzdolabında bekletin.
- Sosu için; sarımsağı kavurun, domates püresi ve su ekleyip kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
- Tavukları evvel una, sonra yumurtaya, sonra galeta karışımına bulayın.
- Tavukları kızgın yağda iki tarafı da altın rengi alana kadar kızartın.
- Tavukların üzerine sos, fesleğen, mozzarella ve parmesan koyun. 180°c fırında 15 dk pişirin.
Tavuk Parmigiana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



