Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tarifi

Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi
  • 1 litre süt (beş su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un ve 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağ

Üzeri için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt

Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ,un ,kakao ,vanilyayı karıştıralım ,karışımı ocakta kıvam alıp kaynayana kadar pişirin, ,kaynadıktan sonra tereyağı ekleyin ve blendırdan geçirin.
  2. Bisküvileri ezin ve tepsiye yayın pişen karışımı çabucak dökün ( tepsiye yayarak dökün yoksa dağıtmak zorlaşır).
  3. 3-4 saat dinlendirin akabinde üstüne kremşanti dökün.
  4. Servis ederkende şeritler halinde kesin ve şeritleri ikiye bölüp yuvarlayın ( görselde var).

Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menüsü
Turşu Lezzetinde Mor Lahana Salatası
Zeytinyağlı Bakla
Ayva Tatlısı
Şeftalili Karamelli Kek
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |