Hamurlu Karnabahar Çorbası

Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su

Terbiyesi için;

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 çay bardağı tavuk suyu

Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çorbanın hamuru için; un, tuz ve su karıştırılarak sert bir hamur yapılır. Oklava ile açılan hamur istenilen büyüklükte kesilerek kenarda bekletilir.
  2. Soğan ve sarımsak ince doğranarak yağda tavaya kavrulur.
  3. Daha sonra yıkanıp küçük parçalanan karnabaharlar soğana ek edilerek bir arada bir kaç dakika daha kavrulur.
  4. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için; yoğurt, yumurta, un, tuz ve tavuk suyu karıştırılarak kavrulmuş soğana yavaş yavaş ek edilerek kaynayana kadar hiç durmadan karıştırılır.
  5. Hazır olan kesik hamurlar kaynayan çorbaya ek edilerek bir 5 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun.

Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı
Soya Soslu Tavuk Baget
Sakız Gibi Keşkek
Ankara Tava
Peynirli Yulaflı Omlet
Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |