Ankara Tava

Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşilbiber
  • Arzuya nazaran 4 adet büyük mantar
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 3,5-4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 1 paket tavuk but (sekiz tane)

Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru soğan ve biberlerimizi doğrayarak tavaya alalım.
  2. Biraz soteledikten sonra doğradığımız mantarı da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  3. Mantar kaide değil sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
  4. Ardından arpa şehriye esi de ekleyerek 3- 4 dakika daha kavurup altını kapatalım.
  5. Uygun bir kaba bu formda serelim.
  6. Düdüklüde tavuklarımızı haşlayalım ve  serdiğimiz arpa şehriyesi kavurmasının üzerine tavuklarımızı dizelim.
  7. Ardından sos tavasında bir kaşık tereyağı bir çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir tutam kekik şöyle bir pişirip tavuklarımızın üzerine yumurta fırçasıyla sürelim.
  8. Dört su bardağı haşlanan tavuğumuzun suyunu alalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  9. Bu halde 1 saate yakın pişiyor.
  10. Tavuklar kızarıp şehriyeler suyunu çekince fırından alalım afiyet olsun.

Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardak Tatlısı
Diyet Salatası
Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan)
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Tahinli Cookie
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet