Ankara Tava

Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşilbiber
- Arzuya nazaran 4 adet büyük mantar
- 4 yemek kaşığı domates rendesi
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3,5-4 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 paket tavuk but (sekiz tane)
Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğan ve biberlerimizi doğrayarak tavaya alalım.
- Biraz soteledikten sonra doğradığımız mantarı da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Mantar kaide değil sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
- Ardından arpa şehriye esi de ekleyerek 3- 4 dakika daha kavurup altını kapatalım.
- Uygun bir kaba bu formda serelim.
- Düdüklüde tavuklarımızı haşlayalım ve serdiğimiz arpa şehriyesi kavurmasının üzerine tavuklarımızı dizelim.
- Ardından sos tavasında bir kaşık tereyağı bir çay kaşığı kırmızı toz biber ve bir tutam kekik şöyle bir pişirip tavuklarımızın üzerine yumurta fırçasıyla sürelim.
- Dört su bardağı haşlanan tavuğumuzun suyunu alalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Bu halde 1 saate yakın pişiyor.
- Tavuklar kızarıp şehriyeler suyunu çekince fırından alalım afiyet olsun.
Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












