Soya Soslu Tavuk Baget

Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet tavuk baget

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (Tuz yok soya sosu tuzlu olduğu için)

Ayrıca;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk kırmızı soğan
  • 2 diş minik doğranmış sarımsak
  • 1 küçük şişe maden suyu (200 ml)

Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları temizleyip yıkayıp üzerine bir iki çizikler atın.
  2. Derin bir kabın içine sosu için gerekli materyalleri ek edip güzelce karıştırın, hafif kurulanmış tavukları içine ekleyip güzelce harmanlayın.
  3. Üzerini kapatın ve buzdolabında en az yarım saat kadar dinlendirin.
  4. Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyin ısınınca tavuk etlerini tavaya dizip önlü artlı beşer dakika kadar mühürleyip bir tabağa alın.
  5. Aynı tavanın içine yarım ay biçiminde doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip hafif kavurun.
  6. Üzerine tavuk etlerini sıralayın üzerine bir küçük şişe maden suyunu döküp ocağın altını kısın kapağını kapatıp 30 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav yada patates püresi eşliğinde üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Köfteli Şehriye Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tarifi
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Patlıcanlı Patatesli Oturtma
Kremalı Köri Soslu Baget
Lavaş (Tortilla) Ekmeği İle Tavada Tost
Hdabla | © 2025 |