Salçasız Mercimek Çorbası

Salçasız Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (silme)
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • 10 su bardağı su (250ml)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Servis için;

  • Limon

Salçasız Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı yağı düdüklüyü alalım patatesi, sarımsağı ve soğanı içine rendeleyelim ve ocağa alalım.
  2. Biraz kavurduktan sonra baharatlarını atalım mercimeği dökelim ve karıştıralım.
  3. Son olarak suyunu ekleyelim ve düdüklümüzü kapatalım) soğuk su koydum ve 10 dakika da fışlamaya başladı)
  4. Fışladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım ve havası çıkana kadar bekleyelim.
  5. O ortada bir tavaya tereyağı ve toz biberi ekleyip sosumuzu yapalım.
  6. Havası kaçan düdüklümüzü açalım çorbayı kaseye koyalım sosunu gezdirerek servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 👏👏.

Salçasız Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Patates Püreli Köfte
Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)
Fırında Sebzeli Mücver
Sırrı Sosunda Saklı Mercimek Çorbası (Videolu)
Üsküp Böreği
Şehriyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |