Vişne Jöleli Muhallebi
Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vişne jölesi için:
- 2 su bardağı vişne suyu (hazır ya da taze vişneyle kaynatılıp süzülmüş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (az suyla açılacak)
Süsleme için:
- Vişne taneleri (konserve yahut taze)
- Hindistan cevizi
- Nane yaprağı (isteğe bağlı)
Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Orta ateşte, daima çırparak kaynayana kadar pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kuplara ya da kadehlere paylaştırın.
- Vişne suyu ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başlayınca nişastayı az suyla açıp ekleyin. Daima karıştırarak hafif yoğunlaşana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın (çok sıcak olursa muhallebiyi eritir, çok soğuk olursa dökülmez)
- Soğumuş muhallebinin üzerine yavaşça vişne jölesini dökün.
- Buzdolabında en az 2–3 saat dinlendirin. Servisten evvel vişne, hindistan cevizi ve nane yaprağı ile süsleyin.
Vişne Jöleli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







