Pandispanya

Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta oda ısısında olmalı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserin en yüksek zamanı ile karıştıralım 4 dakika boyunca.
  2. Yumurtalar düzgünce köpük köpük olunca mikseri kapatmadan kaynar suyu azar azar ekleyelim ve akabinde sıvı yağı ekledikten sonra mikseri kapatıp kuru gereçleri üç seferde ekleyelim bir spatula yardımıyla yumurtaların havasını söndürmede dıştan içe gerçek karıştıralım ve 20*19 cm lik kek kalıbına dökelim.
  3. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim birinci 25 dakika katiyetle fırın kapağı açılmamalı 👍.
  4. Kek fırından çıktıktan çabucak sonra soğuk tekil üzerinde aykırı çevirip bekletelim 1 saat boyunca düzgünce soğuduktan sonra şayet çabucak kullanılmayacaksa kalıbından çıkarıp streçleyelim bir gece dolapta bekletelim bu formda daha güzel kesim elde edilir.

Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Tavuk Dürüm
Sirkem Otu Böreği
Krep Pasta
Zeytinyağlı Pırasa
Vanilya Çilek Çantası
Hdabla | © 2025 |