Fırında Soslu Et Tarifim

Fırında Soslu Et Tanımım İçin Malzemeler

  • 1 kg iri doğranmış et
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su (leğende kalan sosu şu ile çevirip etin üzerine dökmek için)

Fırında Soslu Et Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etleri iri iri doğrayalım. Daha sonra üzerine domates sosu ve salçayı ekleyelim.
  2. Sıvı yağı dökelim yoğurdu koyalım ve tüm baharatları atalım sarımsağı ekleyelim.
  3. Elimizle yoğurma kabında birbirine yedirene kadar güzelce yoğuralım ve yarım saat kadar beklemeye bırakalım. ( vakit yoksa çabucak fırına verebilirsiniz).
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yerleştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 250° fırında 40 dakika kadar pişirelim ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. ❤.

Fırında Soslu Et Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Köftesi
Şemşemok
Nohut Ekmeği
KFC Tadında Çıtır Tavuk
Glutensiz Pırasa Böreği
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Hdabla | © 2025 |