Kıymalı Kısır

Kıymalı Kısır Tanımı İçin Malzemeler

İnce bulgur kısmı için:

  • 4 çay bardağı ince kısırlık bulgur
  • 2 çay bardağı kaynar su

Kıyma kısmı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kasığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber

Salata kısmı için:

  • Çeyrek göbek marul
  • Küçük bir modül beyaz lahana
  • Küçük bir kesim kırmızı lahana
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • Küçük 1 salata
  • 3-4 adet küçük turp
  • 4 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 taze soğan
  • 5-6 kol maydanoz
  • 3-4 kısım dereotu
  • 1 adet limon suyu

Kıymalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kaynamış su ince bulgurun üzerine dökülerek karıştırılır ve kapağı kapatılır.
  2. Diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  3. Akabinde kıymaya yağ ve ince doğranmış soğan eklenir ve uygunca kavrulur.
  4. Baharatlar, tuz ve salça eklenerek kavrulur, salçasın çiğ kokusunun çıkması sağlanır.
  5. Hazır olan salçalı kıyma yumuşamış bulgura eklenerek güzelce karıştırılır.
  6. Diğer tarafta sebzeler yıkanarak ince doğranır ve limon sıkılarak bulgur ile birleştirilir.
  7. Güzelce karıştırıldıktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun.

Kıymalı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer ‘ Da Balık
Gelin Pastası
Gelin Pastam
Diyet Kiş (Quıche)
Köylü Kahkesi
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Hdabla | © 2025 |