Kıymalı Kısır
Kıymalı Kısır Tanımı İçin Malzemeler
İnce bulgur kısmı için:
- 4 çay bardağı ince kısırlık bulgur
- 2 çay bardağı kaynar su
Kıyma kısmı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kasığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
Salata kısmı için:
- Çeyrek göbek marul
- Küçük bir modül beyaz lahana
- Küçük bir kesim kırmızı lahana
- 1 adet orta uzunluk domates
- Küçük 1 salata
- 3-4 adet küçük turp
- 4 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 taze soğan
- 5-6 kol maydanoz
- 3-4 kısım dereotu
- 1 adet limon suyu
Kıymalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kaynamış su ince bulgurun üzerine dökülerek karıştırılır ve kapağı kapatılır.
- Diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Akabinde kıymaya yağ ve ince doğranmış soğan eklenir ve uygunca kavrulur.
- Baharatlar, tuz ve salça eklenerek kavrulur, salçasın çiğ kokusunun çıkması sağlanır.
- Hazır olan salçalı kıyma yumuşamış bulgura eklenerek güzelce karıştırılır.
- Diğer tarafta sebzeler yıkanarak ince doğranır ve limon sıkılarak bulgur ile birleştirilir.
- Güzelce karıştırıldıktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun.
Kıymalı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















