Van Pastası
Van Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 4 adet yumurta
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- Kıvamına nazaran un
Üzeri için;
- Ceviz, fındık yahut badem
Van Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerle yumurta yeterlice çırpılır (beyaz renk olana kadar)
- Sıvı yağ ve yoğurtta eklenir karıştırıldıktan sonra un elenerek eklenmeye başlanır. Un için ölçüsü belirtemiyorum zira markadan markaya çok fazla değişiyor materyallerin ziyan olmasını istemem o nedenle kıvama gelene kadar un ekleyelim.
- Kıvamı ise şöyle olmalı; kek hamurundan katı poğaça hamurundan yumuşak olacak. Harcı kaşıkla alıp kaşıktan elimizle sıyıyarak tepsiye beze olarak koyacağız. O denli bir kıvam olacak.
- Tepsiye koyarken bezeleri yanyana sık sık koyuyoruz pişerken hepsi birleşiyor aslında özelliklerinden biri de o. Yiyeceğimiz vakit birleşim yerlerinden kesiyoruz o halde servis ediyoruz.
- Tepsiye koyduğumuz bezelerin ortasına fındık, ceviz yahut badem koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 yahut 200 derecede evvel yalnızca alt ısıtma ayarında 10 dakika pişiriyoruz sonrada alt üst ayarının açıp, denetimli bir halde içi pişip üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 💐
Van Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








