Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 5 adet yumurta (büyükse 4 de olur)
Krema dolgusu için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı un (silme)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket süt ile çırpılmış krem şanti
- Not:kremaya istediğiniz aroma verecek meyve sos vb. şeyler ekleyebilirsiniz.
Üzeri için;
- Çikolata
- İstediğiniz süslemeler
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bir tencereye tereyağ ve suyu alıp ocağın altını açalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra içerisine un ve vanilyayı ek edip kıvam alana kadar süratlice karıştıralım.
- 2-3dk orta ateşte bu biçimde piştikten sonra tencerenin tabanı tutmaya başlayınca ocaktan alalım.
- Hamuru orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Krema için bir tencereye süt ,şeker,nişasta,un,yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile uygunca karıştıralım ve sonra ocağa alalım.
- Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca 1 dk daha bu formda tutup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğurken orta ara karıştırmayı unutmayalım krema kabuk tutmasın.
- Krem şantiyi başka bir kapta çırpıp kremamız soğuduktan sonra birleştirip güzelce çırpalım (bu evrede kremayı ayırıp istediğiniz halde tatlandırabilirsiniz ) ve kremayı sıkma poşetlerine doldurup dolapta bekletelim.
- Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirelim.
- Bir sıkma torbasına hamuru doldurup tepside hal verelim düzgün olmayan kısımları daha sonra su ile düzeltelim.
- 180 derece fırında hamur hafif kızarana kadar pişirelim.
- Pişirme sırasında fırının kapağını açmayalım ki ekmekler hoş kabarsın.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra ekmeklerin ortasını bıçak yardımı ile açıp hazırladığımız kremayı içlerine dolduralım.
- Son olarak benmari tarzı erittiğimiz çikolataya hazırladığımız eklerleri batırıp üzerini çikolata ile kaplayalım ve üzerini istediğimiz halde süsleyelim. Afiyet olsun 🥰.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




