Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 5 adet yumurta (büyükse 4 de olur)

Krema dolgusu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket süt ile çırpılmış krem şanti
  • Not:kremaya istediğiniz aroma verecek meyve sos vb. şeyler ekleyebilirsiniz.

Üzeri için;

  • Çikolata
  • İstediğiniz süslemeler

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bir tencereye tereyağ ve suyu alıp ocağın altını açalım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine un ve vanilyayı ek edip kıvam alana kadar süratlice karıştıralım.
  3. 2-3dk orta ateşte bu biçimde piştikten sonra tencerenin tabanı tutmaya başlayınca ocaktan alalım.
  4. Hamuru orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
  5. Krema için bir tencereye süt ,şeker,nişasta,un,yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile uygunca karıştıralım ve sonra ocağa alalım.
  6. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Kıvam alınca 1 dk daha bu formda tutup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  8. Soğurken orta ara karıştırmayı unutmayalım krema kabuk tutmasın.
  9. Krem şantiyi başka bir kapta çırpıp kremamız soğuduktan sonra birleştirip güzelce çırpalım (bu evrede kremayı ayırıp istediğiniz halde tatlandırabilirsiniz ) ve kremayı sıkma poşetlerine doldurup dolapta bekletelim.
  10. Hamurumuz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirelim.
  11. Bir sıkma torbasına hamuru doldurup tepside hal verelim düzgün olmayan kısımları daha sonra su ile düzeltelim.
  12. 180 derece fırında hamur hafif kızarana kadar pişirelim.
  13. Pişirme sırasında fırının kapağını açmayalım ki ekmekler hoş kabarsın.
  14. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra ekmeklerin ortasını bıçak yardımı ile açıp hazırladığımız kremayı içlerine dolduralım.
  15. Son olarak benmari tarzı erittiğimiz çikolataya hazırladığımız eklerleri batırıp üzerini çikolata ile kaplayalım ve üzerini istediğimiz halde süsleyelim. Afiyet olsun 🥰.

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna
Pişmaniye Kurabiye
Ezogelin Çorbası
Kereviz Dolması
Fit Brownie
Pratik Armut Tatlısı
Hdabla | © 2025 |