Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı kırık pirinç
  • 3 paket vanilya

Pirinci haşlamak için;

  • 4.5 çay bardağı su

Üzeri için;

  • Tarçın

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencerenin içine, 4. 5 çay bardağı su, kırık pirinç, ek ederek pirinçin suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Ardından, pirinçin üzerine çiğ sütü ek ederek, birlikte orta ateşte, sütlaç özleşene kadar, sütün taşmaması için ortada karıştırarak pişirin.
  3. Sütlaç özleştikten sonra ocaktan indirmeden son olarak içine, toz şeker, vanilya,ilave edip birlikte, 5 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akabinde sütlacı servis kaselere bırakın.
  4. Sütlacı buzdolabında bekletin,sütlaç yeterlice dolapta dinlendikten ve soğuduktan sonra,üzerine tarçın ekleyip, servis yapın. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Köpüklü Soğuk Kahve
Armut Püreli Tatlı Kurabiye
Ispanaklı Mantar Dolması (Efsane)
Bal Kabaklı Kaşık Mama
Tavuk Tantuni
Kıymalı Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |