Sütlaç
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg süt
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay bardağı kırık pirinç
- 3 paket vanilya
Pirinci haşlamak için;
- 4.5 çay bardağı su
Üzeri için;
- Tarçın
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine, 4. 5 çay bardağı su, kırık pirinç, ek ederek pirinçin suyunu çekene kadar pişirin.
- Ardından, pirinçin üzerine çiğ sütü ek ederek, birlikte orta ateşte, sütlaç özleşene kadar, sütün taşmaması için ortada karıştırarak pişirin.
- Sütlaç özleştikten sonra ocaktan indirmeden son olarak içine, toz şeker, vanilya,ilave edip birlikte, 5 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Akabinde sütlacı servis kaselere bırakın.
- Sütlacı buzdolabında bekletin,sütlaç yeterlice dolapta dinlendikten ve soğuduktan sonra,üzerine tarçın ekleyip, servis yapın. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








