Yağlı Sirkeli Biber Turşusu
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo köy biberi
- 1 kilo domates
- 1 buçuk bardak sıvı yağ
- 1 bardak sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı kaya tuzu
- 6-7 diş sarımsak
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp düzgünce kurutalım. Kızarırken patlamasın diye 2-3 delik açalım.
- Tavaya yağ ve sirkeyi peş peşe koyalım.
- Altını açalım çok kızmadan biberleri ekleyelim.
- Kapak kapatarak kızartalım. Sıçrayabilir dikkatli olalım.
- Rengi açık yeşile dönünce biberler hazırdır.
- Ben biraz daha fazla tutmuştum fotoğraf çekerken:).
- Bir yandan bir kilo domatesin kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp tencereye alalım. Üzerine sarımsakları dilimleyelim,şeker,tuz ekleyelim.
- Domatesler ölünceye kadar pişirelim.
- Domates karışımını biberlerin üzerine ekleyip, domates suyunu biraz çekene kadar pişirelim.
- İster sıcak tüketelim istersek sıcakken kavanozlayalım. Dilediğimiz vakit tüketelim.
Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















