Yağlı Sirkeli Biber Turşusu

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köy biberi
  • 1 kilo domates
  • 1 buçuk bardak sıvı yağ
  • 1 bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 6-7 diş sarımsak

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp düzgünce kurutalım. Kızarırken patlamasın diye 2-3 delik açalım.
  2. Tavaya yağ ve sirkeyi peş peşe koyalım.
  3. Altını açalım çok kızmadan biberleri ekleyelim.
  4. Kapak kapatarak kızartalım. Sıçrayabilir dikkatli olalım.
  5. Rengi açık yeşile dönünce biberler hazırdır.
  6. Ben biraz daha fazla tutmuştum fotoğraf çekerken:).
  7. Bir yandan bir kilo domatesin kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp tencereye alalım. Üzerine sarımsakları dilimleyelim,şeker,tuz ekleyelim.
  8. Domatesler ölünceye kadar pişirelim.
  9. Domates karışımını biberlerin üzerine ekleyip, domates suyunu biraz çekene kadar pişirelim.
  10. İster sıcak tüketelim istersek sıcakken kavanozlayalım. Dilediğimiz vakit tüketelim.

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Fındık Kremalı Giotto Pasta
Narlı Mor Lahana Salatası
Enfes Hatay Usulü Dürüm
Baton Kek Tarifi
Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |