Enfes Hatay Usulü Dürüm

Enfes Hatay Metodu Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates püresi
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

İç materyalleri için;

  • 2 büyük uzunluk patates
  • Yarım göbek marul
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 adet ince kıyılmış sumak ve limonlu soğan

Tavuk döner için;

  • 1 adet tavuk göğsü

Enfes Hatay Tarzı Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iki büyük uzunluk patatesi kızartmak için kızartma tenceresinin içine koyalım ,bir öteki tencerenin içerisinde evvel salçayı ,yağda bir hoş kavuralım.
  2. Daha sonra sarımsağı ve baharatları ekleyelim .
  3. En son domates ve suyu ekleyip kaynayana kadar pişirelim .
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatalım tavuğu bir çay bardağı su ile bir hoş haşlayalım.
  5. Haşlanan tavuğun üzerine sostan yarım yahut 1 çay bardağı kadar ekleyip bir hoş harmanlanana kadar tavuğu pişirelim.
  6. Daha sonra içine koyacağımız marulu ince ince kıyalım, kornişon turşuyu ince ince doğrayalım, tekrar birebir formda soğanları ince ince doğrayıp ,limon ve sumak ekleyelim.
  7. Bütün gereçler hazır olduktan sonra lavaşın içerisine hazırladığımız sostan her yerine eşit formda sürelim ve tüm materyalleri eşit ölçüde yayalım.
  8. Lavaşınızı ince olursa tutmak güç olabilir bunun için dışına alüminyum folyo sararak servis edebilirsiniz yemeye hazır afiyet olsun.

Enfes Hatay Tarzı Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şalgamlı Kuskus Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Güllaç
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek
Tane Tane Pilav
Beğendili Şiş Köfte Bir Davet Yemeği
Milföy Çanağında Tavuk
Aşırı Lezzetli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2024 |