Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti )
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti ) Tanımı İçin Malzemeler
Krep kırığı için:
- 50 gram pudra şekeri ( 1 çay bardağı)
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 50 gram yumurta akı ( büyükse 1 küçük yumurtaysa 2 tane beyazı)
- 50 gram un
Kreması için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema ( % 35 yağlı olan )
Üzeri için;
- 80 gram çikolata
Tabanı için;
- Muz yahut çilek
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krep kırığı için eritilmiş tereyağına pudra şekerini ekleyip karıştıralım.
- Üzerine unu ve yumurta akını ekledikten sonra pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir halde yayalım evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra 5 dakika kadar bekleyip ,kıralım.
- Muhallebisi için tencereye un,nişasta ve şekeri alıp karıştıralım, üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim büsbütün pürüzsüz olunca ocağa alalım.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ocaktan alınca, tereyağı ve vanilya ekleyip karıştıralım, bir kaseye alalım üzerini strech sinemayla hava almayacak formda kapatalım buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
- Dinlenen muhallebiye krema ekleyip çırpalım.
- Kavanozun tabanına dilimlenmiş muz yahut çileği dizelim üzerine muhallebiden koyalım ,aralara krep kırığı serpelim.
- Çikolatayı benmari yöntemi eritelim kavanozların üzerini süsleyelim afiyet olsun.
- Püf noktası; krep kırıklarını ağzı kapalı bir kavanozda ,serin bir ortamda yahut buzdolabında bir kaç ay koruma edebilirsiniz.
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















