Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Taze Yeşil Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yeşil fasülye
- Sıvı yağ
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet et bulyon
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
- 4-5 bardak su (arasından görünecek fasülye çok suya gömülmeyecek)
Taze Yeşil Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil fasülyemizi ayıklayıp ince ince kıyalım yıkayalım ve kenara alalım.
- Düdüklüye sıvı yağı alalım soğanı ve sarımsağı ince ince kıyalım kavuralım.
- Daha sonra domates biberi atıp kavuralım. Domates sosunu salçayı baharatları atıp karıştıralım.
- Daha sonra fasülyeyi ekleyelim karıştıralım ve ortasından görünecek halde su dökelim.
- Düdüklü fışladıktan 10 dk sonra altını kapatalım havası çıkınca servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 😊.
Taze Yeşil Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















