Tavuk Güveç

Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 4 adet ince kıl biber (tercihe nazaran acı yahut tatlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/5 su bardağı su

Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel güvecimizi altını açıp ısıtıyoruz doğradığımız tavuk göğüslerini sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Suyunu çekince patatesleri de ek edip biraz daha kavuruyoruz (kısık ateşte).
  3. Daha sonra biber ,domates ,sarımsak ve baharatları da ek edip karıştırıyoruz bir iki daha kavuruyoruz.
  4. Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı salçayı açıp yemeğimize döküyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Badjia
Sivas Kömbesi (Patatesli)
Sebzeli Tuzlu Kek
Ballı Kabak Tatlısı
Pratik En Kolayından (Anne Pizzası)
Vietnamese Tavuklu Pho
Hdabla | © 2025 |