Fırında Lahana Sarması

Fırında Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağ
  • İnce kıyılmış maydanoz(evde yoktu eklemedim)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 0,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz sumak

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Fırında Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı suda haşlayıp tıpkı vakitte tek tek yaprakları ayırın. Kalın damar kısımlarını keserek çıkarın ve yaprakları sarmaları yapmak istediğiniz boyutta kesin.
  2. İçi harcı için; soğanları sıvı yağında kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kısaca kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci, baharatları ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  3. Yaprakların içine iç harcından koyun ve sarın. Borcama sarmaları dizin.
  4. Sosu için; tereyağı eritelim salça ve baharatları sıcak suyu ekleyerek karıştırıp sarmanın üzerine gezdirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstünü ıslatılmış yağlı kağıt kapatarak 60-65 dakika pişirelim, şayet üstünün daha fazla kızarmasını isterseniz son 5 dk üstünü açabilirsiniz.

Fırında Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Arpa Şehriye Salatası
Kremalı Tavuklu Makarna
Magnolia ( Tam Kıvamında )
Yulaf Ekmeği
Efsane Kurubiberli Ezme
Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet