Karışık Kızartma Şöleni

Karışık Kızartma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kapya biber
  • 10 adet yeşil köy biberi (ya da kıl biber)
  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • Yoğurt
  • 3 adet domates (rende)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Karışık Kızartma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle gereçleri sırasıyla kesip kızartmaya başlayalım.
  2. Yeşil biberleri direkt olarak kızartalım.
  3. Kapya biberleri bölüp içini aldıktan sonra uzunlamasına keselim.
  4. Yeşil biberden sonra kapyaları kızartalım.
  5. Ardından patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve tekrar uzunlamasına keselim. Kızartalım.
  6. Kızartma süreçleri devam ederken başka bir tencerede domates sosumuzu hazırlayalım.
  7. Domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim.
  8. İçine 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ara karıştırarak pişmeye bırakalım piştikten sonra tuzunu atalım ve bir kenara alalım.
  9. Patlıcanlar kızardıktan sonra kabaklarımıza da birebir süreci yapalım ve en son patateslerimizi kızartalım.
  10. Yoğurdumuzu çırpalım pürüzsüz bir kıvamda olsun.
  11. Son evrede bu eşsiz lezzetleri bir ortaya getirelim 🥹.

Damak çatlatan tadıyla karışık kızartmamız hazır afiyet olsun😍.

Karışık Kızartma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )
Tek Tencerede Lazanya
Bu Tarife Bayılacaksınız! Orman Meyveli Kolay Pasta
Elmalı Soslu Kek
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta
Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |