Fırında Sebze Yemeği

Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 4 adet patates
  • 10 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet yeşil köy biberi

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 lt sıcak su

Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı alacalı soyup ince dairesel kesiyoruz.
  2. Kabağımızı soyup onuda ince kesiyoruz.
  3. Patatesleri soyup ince olarak kesiyoruz.
  4. Biberleri orta küpler halinde kesiyoruz.
  5. Hepsini borcama dizip karıştırıyoruz.
  6. Üzerine sos için olan tüm materyalleri karıştırıp ekliyoruz.
  7. 200 derece fırında 50 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun👌🤗.

Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Cheesecake
Şehriye Pilavı
Etli Çorba
Yumuşacık Mermer Kek
Gerçek Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Hdabla | © 2025 |