Cevizli Kadayıf
Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram yaş kadayıf
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- 250 gram ceviz
Şerbeti için:
- 4. 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye su ve şekeri alın karıştırın.
- Ocağın üzerine yerleştirin şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kısık ateşte 25 dk pişirin limon suyunu ekleyerek 5 dk daha kaynatın soğumaya bırakın.
- Kadayıfları geniş bir kapta elinizle koparın yahut makasla kesin.
- Eritilmiş yağı koyun ve güzelce karıştırın yarısını yağladığınız tepsiye dökün.
- Elinizle sonra da geniş bir bardak yardımıyla güzelce bastırın iri dövülmüş cevizi serpin.
- Artan kadayıfı dökün tıpkı halde bastırın evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 15-20 pişiyor denetimli olun yanmasın fırında çıkınca 5-10 dinlendirin üzerine soğuk şerbeti dökün.
- 45 dk çekmesini bekleyin dilimleyerek servis yapın şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Cevizli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











