Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 200 gram tereyağı yahut margarin
  • 250 gram ceviz

Şerbeti için:

  • 4. 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye su ve şekeri alın karıştırın.
  2. Ocağın üzerine yerleştirin şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Kısık ateşte 25 dk pişirin limon suyunu ekleyerek 5 dk daha kaynatın soğumaya bırakın.
  4. Kadayıfları geniş bir kapta elinizle koparın yahut makasla kesin.
  5. Eritilmiş yağı koyun ve güzelce karıştırın yarısını yağladığınız tepsiye dökün.
  6. Elinizle sonra da geniş bir bardak yardımıyla güzelce bastırın iri dövülmüş cevizi serpin.
  7. Artan kadayıfı dökün tıpkı halde bastırın evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. 15-20 pişiyor denetimli olun yanmasın fırında çıkınca 5-10 dinlendirin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  9. 45 dk çekmesini bekleyin dilimleyerek servis yapın şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Cevizli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kişilik Akşam Yemeğim
Tavuk Dönerli Beyti Tarifi (Videolu)
En Lezzetli Fıstıklı Kurabiye
Adana Kebap Köfte
Hamburger Ekmeği
En Kolayından Napolitan Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |