Glutensiz Ekler

Glutensiz Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Krema için:

  • 1 lt süt/bitkisel süt
  • 3 yumurta
  • 160 gram toz şeker
  • 60 gram mısır nişastası /tapyoka nişastası
  • 60 gram un
  • 1 paket vanilin

Hamur için:

  • 240 ml su
  • 100 gram sadeyağ/ tereyağ
  • 20 gram şeker
  • 5 gram tuz
  • 150 gram un
  • 4 yumurta

Üzeri için:

  • 150 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı / sade yağ

Glutensiz Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı yapın. Süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyin ocağa alın. Kaynatın.
  2. Ocağı kapatın vanilya ekleyin.
  3. Geniş bir kaba (fırın tepsisi olabilir ) dökün kremayı üzerine yapışacak formda streç sinema serin buzdolabında soğutun.
  4. Hamuru yapabiliriz. Su,şeker,tuz,yağı ekleyip ocağa alın uygunca kaynadıktan sonra unu ekleyin tencere tabanı tutana kadar kavurun ocağı kapayın.
  5. Geniş bir karıştırma kabına alın bu hamuru soğutun karıştırarak.
  6. Yumurta girecek kadar soğuyunca teker teker yumurtaları ekleyin her yumurtayı hamura düzgünce yedirin.
  7. Kilitli poşet yada sıkma torbasına alın hamuru. Tepsiye 3 cm uzunluğunda aralıklı olarak sıkın.
  8. Fırını 200 dereceye ısıtın. Tepsiyi koyduktan sonra 180 dereceye düşürün. Yaklaşık 10-15 dk sonra kabardıysa 140 dereceye düşürün. Üstleri kuruduğunda fırını kapatın içinde kalsın.
  9. Fırından çıktıktan sonda kremayı da sıkma poşetine alın hamurları ikiye kesin ortasına krema sürün.
  10. Çikolata ve yağı benmari yolu eritin.
  11. Hazırladığınız hamur sandviçini sosa batırın.

Ayrıntılı görüntüyü instagram hesabımda ve youtube kanalımda bulabilirsiniz.

Glutensiz Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nar Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
2. Gün İftar Menüsü
Pastane Usulü Ekler Tarifi (Videolu)
Patlıcanlı Patates Kavurma
Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte
Hdabla | © 2025 |