Kabak Kavurması

Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orda uzunluk kabak
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Bir çimdik karabiber
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları küçük küçük doğrayalım ,uygun bir tencereye sıvı yağ ,kabak ve tuzunu ekleyip ocağa koyalım, kısık ateşte kabaklar yeterlice yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir kapta bir çay bardağı kadar yoğurdu ,2 diş rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi karıştıralım.
  3. Soğumuş olan kabağı uygun bı tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  4. Enson tavada yağı ve pul biberi kızartıp yemeğinizin üstüne gezdirelim. Afiyet olsun 🌸.

Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şurubu
Kuskus Çorbası
Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma
Bol Fındıklı Kakaolu Kek
Bülbül Yuvası
Sütlü Yaz Pudingi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |