Kabak Kavurması
Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orda uzunluk kabak
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Bir çimdik karabiber
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları küçük küçük doğrayalım ,uygun bir tencereye sıvı yağ ,kabak ve tuzunu ekleyip ocağa koyalım, kısık ateşte kabaklar yeterlice yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayrı bir kapta bir çay bardağı kadar yoğurdu ,2 diş rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi karıştıralım.
- Soğumuş olan kabağı uygun bı tabağa alalım üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
- Enson tavada yağı ve pul biberi kızartıp yemeğinizin üstüne gezdirelim. Afiyet olsun 🌸.
Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








