Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kesim tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan

Marinasyon için ;

  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik farklı baharatlar da eklenebilir
  • Biberleri sotelemek için zeytinyağı

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı alıp doğruyoruz marinasyon materyallerini katıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz ,dinlendirirsek hem sütü düzgünce çekmiş oluyor hem de kekik eksiksiz bir lezzet bırakıyor.
  2. Biberlerimizi doğruyoruz yapışmayan teflon tavada güzelce soteliyoruz ,çok az yağ koyuyoruz ki biberlerimiz sotelensin fazla yağ koyarsak biberler yanar sotelenmesine kadar.
  3. Tavuğumuz da marinasyonunu tamamladıktan sonra farklı bir tavada onu pişiriyoruz tavukları çok üst üste koymayalım koyarsak düzgün pişmezler yapışırlar birbirlerini.
  4. İkisi de piştikten sonra biberleri sotelediğimiz tavaya tavukları da katıp biraz da o denli pişiriyoruz.
  5. Çok hafif bir tavuk yemeği 1 yaşındaki bebeğim bile severek yedi hem baharattan uzak hem lokum üzere bir tavuk afiyet olsun❤️.

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tatlı
Ev Baklavası
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)
Çilekli Çikolatalı Kurabiye
Lezzet Dolu Meyveli Yoğurt
Hdabla | © 2025 |