Tavuk Sote
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
Marinasyon için ;
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik farklı baharatlar da eklenebilir
- Biberleri sotelemek için zeytinyağı
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı alıp doğruyoruz marinasyon materyallerini katıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz ,dinlendirirsek hem sütü düzgünce çekmiş oluyor hem de kekik eksiksiz bir lezzet bırakıyor.
- Biberlerimizi doğruyoruz yapışmayan teflon tavada güzelce soteliyoruz ,çok az yağ koyuyoruz ki biberlerimiz sotelensin fazla yağ koyarsak biberler yanar sotelenmesine kadar.
- Tavuğumuz da marinasyonunu tamamladıktan sonra farklı bir tavada onu pişiriyoruz tavukları çok üst üste koymayalım koyarsak düzgün pişmezler yapışırlar birbirlerini.
- İkisi de piştikten sonra biberleri sotelediğimiz tavaya tavukları da katıp biraz da o denli pişiriyoruz.
- Çok hafif bir tavuk yemeği 1 yaşındaki bebeğim bile severek yedi hem baharattan uzak hem lokum üzere bir tavuk afiyet olsun❤️.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











