Tarçınlı Çörek

Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru:

  • Yarım poşet kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 ml ılık süt
  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı kakule
  • 500 gram un

Kreması:

  • 250 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 40 gram şeker
  • 1 paket vanilya

Ganajı:

  • 100 gram oda sıcaklığı tereyağı
  • 100 gram şeker
  • 2-3 yemek kaşığı tarçın

Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve şeker ılık süt ile eritilir, ve 5 dakika sonra tuz ek edilir.
  2. Akabinde un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Toparlanan hamura yumuşak tereyağı eklenip tekrar yoğrularak toparlanır ve üzeri kapalı bir biçimde 1 saat mayalandırılır.
  4. Ganaj için bütün materyaller katılıp karıştırılır.
  5. Diğer tarafta krema için bütün materyaller küçük bir tencereye konarak kısık ateşte süratli hızlı karıştırılarak katılaşması sağlanır.
  6. Krema kıvam alınca, üzeri kapalı bir biçimde buzdolabında soğumaya bırakılır.
  7. Hazır olan hamur merdane yardımı ile açılır.
  8. Üzerine evvel ganaj, daha sonra soğumuş olan krema sürülür ve rulo formunda yuvarlanır.
  9. Rulo ortadan ikiye bölünerek kağıt serili tepsiye konur.
  10. Makas yardımı ile ruloların üzeri ince dilimler halinde kesilerek bir sağa bir sola yatırılır, ve tekrar tepside yarım saat daha mayalandırılır.
  11. Kabaran çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırının altın bir üst kısmında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  12. Arzu edilirse üzeri pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun.

Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharı Sevdiren Tarif
Ev Yapımı Sokak Simidi
Şeftalili Granola Kavanozu (1 Kişilik)
Çilekli, Kremalı Kek
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |