Tarçınlı Çörek
Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- Yarım poşet kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 ml ılık süt
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay kaşığı kakule
- 500 gram un
Kreması:
- 250 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 40 gram şeker
- 1 paket vanilya
Ganajı:
- 100 gram oda sıcaklığı tereyağı
- 100 gram şeker
- 2-3 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ve şeker ılık süt ile eritilir, ve 5 dakika sonra tuz ek edilir.
- Akabinde un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Toparlanan hamura yumuşak tereyağı eklenip tekrar yoğrularak toparlanır ve üzeri kapalı bir biçimde 1 saat mayalandırılır.
- Ganaj için bütün materyaller katılıp karıştırılır.
- Diğer tarafta krema için bütün materyaller küçük bir tencereye konarak kısık ateşte süratli hızlı karıştırılarak katılaşması sağlanır.
- Krema kıvam alınca, üzeri kapalı bir biçimde buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Hazır olan hamur merdane yardımı ile açılır.
- Üzerine evvel ganaj, daha sonra soğumuş olan krema sürülür ve rulo formunda yuvarlanır.
- Rulo ortadan ikiye bölünerek kağıt serili tepsiye konur.
- Makas yardımı ile ruloların üzeri ince dilimler halinde kesilerek bir sağa bir sola yatırılır, ve tekrar tepside yarım saat daha mayalandırılır.
- Kabaran çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırının altın bir üst kısmında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Arzu edilirse üzeri pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun.
Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















