İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber

İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük yeşil dolmabiber

İç garnitürü:

  • 1 adet patlıcan
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet mantar
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 adet tavuk but
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 50 gram yağsız beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

  • Sıvı yağı

İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuk buttan ayrılır ve küçük doğranarak sarımsakla bir arada tavada zeytinyağında kavrulur ve kenarda bekletilir.
  2. Patatesler soyularak kare doğranır ve kızgın yağda kızartılarak tavuk soteye eklenir.
  3. Patlıcanlar, kapya biberi ve mantarda kare doğranarak kızartılır ve tavuk soteye eklenir.
  4. Peynirde kare doğranarak tavadaki karışıma eklenerek karıştırılır ve ikiye bölünmüş ve içleri temizlenmiş biberlerin içlerine eşit biçimde doldurulur.
  5. Hazır olan biberler kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ıslak tepsi kağıtı örtülür.
  6. 225 dereceli fırında yarım saat üzeri kağıt kapalı biçimde, 15 dakikada kağıtsız formda pişirilerek servise sunulur.Afiyet olsun.

İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tarifi (Videolu)
Nohut Kraker
Kruvasan Tadında Poğaça
Taze Kayısı Reçeli
Barbie Pasta
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |