Glutensiz Çibörek

Glutensiz Çibörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram çiğ karabuğday unu (1,5 su bardağı)
  • 200 gram glutensiz un (1 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu

İçi için;

  • 300 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Glutensiz Çibörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unları bir kapta karıştır.
  2. Su, sirke, tuz, karnıyarık otu tozu karıştır.
  3. Karıştırdığın unu yavaş yavaş ekle yoğur her toparlanma da bekle. Yeterlice yoğurduktan sonra dinlendir. Dinlenirken içi hazırla.
  4. İçi için; kıyma, soğan, tuz, karabiber karıştır biraz su ekle.
  5. Dinlenen hamurdan bezeler oluştur 15 tane çıktı benim hamurum.
  6. Her bezeyi açıp tabak genişliğinde bir yemek kaşığı kadar iç koy kapat kenarını tabak yada pizza kesici vs kullanarak kes.
  7. Kızgın yağda artlı önlü pişir.

Glutensiz Çibörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Muhallebi
Yeşil Mercimek Salatası
Yelpaze Baklava
Yulaf Bar (Meyveli)
Fırın Sütlaç
Mozaik Kek
Hdabla | © 2025 |