Glutensiz Çibörek
Glutensiz Çibörek Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram çiğ karabuğday unu (1,5 su bardağı)
- 200 gram glutensiz un (1 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
İçi için;
- 300 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Glutensiz Çibörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unları bir kapta karıştır.
- Su, sirke, tuz, karnıyarık otu tozu karıştır.
- Karıştırdığın unu yavaş yavaş ekle yoğur her toparlanma da bekle. Yeterlice yoğurduktan sonra dinlendir. Dinlenirken içi hazırla.
- İçi için; kıyma, soğan, tuz, karabiber karıştır biraz su ekle.
- Dinlenen hamurdan bezeler oluştur 15 tane çıktı benim hamurum.
- Her bezeyi açıp tabak genişliğinde bir yemek kaşığı kadar iç koy kapat kenarını tabak yada pizza kesici vs kullanarak kes.
- Kızgın yağda artlı önlü pişir.
Glutensiz Çibörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














