Minik Hamburger
Minik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için (bun):
- 200 ml ılık su
- 6 yemek kaşığı süt
- 80 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 500 gram un
- 1 küp yaş maya yahut 1 paket kuru maya
- 35 gram şeker
- 8 gram tuz
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam
Köfte için (patties):
- 600 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Baharat (isteğe göre)
Burgeri hazırlamak için:
- Burger sosu
- Domates
- Salatalık turşusu
- Marul
Minik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt ve tereyağını küçük bir tencerede yavaşça ısıtın.
- Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz üzere açın.
- Ortasına mayayı ekleyin, akabinde sıvı karışımıda ek edin.
- Tuzu ve şekeri ilave edip hamuru yoğurun (hamur hafif yapışkan olmalı).
- Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan 18-20 ortası küçük kesim koparıp yuvarlayın ve kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
- Yumurta sarısı ile sütü çırpıp hamur topların üzerine sürün.
- Susam serpiştirin ve evvelce ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 15–18 dakika ortasında pişirin.
- Köfte için kıymayı tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlarla yoğurun.
- Küçük köfteler yapıp tavada yahut ızgarada pişirin.
- Pişen küçük ekmekleri ortadan kesin, içine köfteyi ve dilediğiniz materyalleri (marul, domates, turşu, sos) koyarak burgerleri hazırlayın.
Minik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







