Etli Pırasa Yemeği
Etli Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 büyük sivri biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 400-500gram kemikli kuzu eti
- 1 yemek kaṣığı domates salçası
Etli Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et uygun bir tencereye konur, üzerini geçecek formda su konur, kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra üstü kapalı kısık ateṣte piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında et üzerinde oluṣan köpük alınır.
- Piṣtikten sonra et kenara alınır. Fırın alt üst ayarlı 250 dereceye ayarlanır. (önceden ısıtılmış olmalı).
- Fırın tepsisine haşlanan et ve geride kalan su tamamı ile borcama aktarılır.
- Üzerine çok küçük doğranmıṣ sivribiber, tuz ve karabiber ek edilir.
- Pırasa uzunlamasına ve ortadan kesilir. Yani yeṣil kısmını kullanmıyoruz,beyaz kısmını uzunlamasına4 yahut 6 ya kesilir tıpkı biçimde yatay ṣeklidende kesilir ve borcama konur.
- Salça, su ve tereyağ ek edilir. Karıṣtırılır ve fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır.
- İstenilen kıvama geldiğinde fırından alınır.
Etli Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






