Etli Pırasa Yemeği

Etli Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 büyük sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 400-500gram kemikli kuzu eti
  • 1 yemek kaṣığı domates salçası

Etli Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et uygun bir tencereye konur, üzerini geçecek formda su konur, kaynamaya bırakılır.
  2. Kaynamaya baṣladıktan sonra üstü kapalı kısık ateṣte piṣmeye bırakılır.
  3. Piṣme esnasında et üzerinde oluṣan köpük alınır.
  4. Piṣtikten sonra et kenara alınır. Fırın alt üst ayarlı 250 dereceye ayarlanır. (önceden ısıtılmış olmalı).
  5. Fırın tepsisine haşlanan et ve geride kalan su tamamı ile borcama aktarılır.
  6. Üzerine çok küçük doğranmıṣ sivribiber, tuz ve karabiber ek edilir.
  7. Pırasa uzunlamasına ve ortadan kesilir. Yani yeṣil kısmını kullanmıyoruz,beyaz kısmını uzunlamasına4 yahut 6 ya kesilir tıpkı biçimde yatay ṣeklidende kesilir ve borcama konur.
  8. Salça, su ve tereyağ ek edilir. Karıṣtırılır ve fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır.
  9. İstenilen kıvama geldiğinde fırından alınır.

Etli Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şahane Bisküvili Pasta
Tavuklu Çin Makarnası
En Lezzetli Makarna Salatası
10 Dakikada Balon Pişi
Cacık
Rulo Milföy Pizzalar
Hdabla | © 2025 |