Kadayıflı Şambali Tatlısı

Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı karbonat

Şerbet için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Alt ve üstüne sürmek için

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Alt ve üstüne serpmek için

  • Kızarmış muhallebilik kadayıf

Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya başlayınca limon suyunu ek edip 15 dk kısık ateşte kaynatıp soğuması için kenara alın.
  2. Bir kaba irmik şeker ve karbonatı alıp karıştırın.
  3. Karıştırdıktan sonra suyu ekleyip güzelce yoğurun.
  4. Tepsinin tabanına her yerine gelecek halde pekezli su karışımını sürüp üzerine kadayıfları serpin.
  5. Yoğurduğunuz hamurdan kesim modül alıp tepsiye güzelce yayın.
  6. Harç bittikten sonra pekmezli su karşımını her yerine gelecek biçimde sürüp üzerine kadayıf serpin.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında alt üst kızarana kadar 40 dakika pişirin.
  8. Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp şerbetini çekene kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kadayıflı Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kaşarlı Mantar
Balkabak Çorbası
Dereotlu Poğaça Tadında Pankek (Diyete Uygun)
Çi Börek
Elmalı Kereviz Salatası
Ispanaklı Kek
Hdabla | © 2025 |