Peynir İçli Pofuduk Poğaça

Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Tuzlu peynir
  • Maydanoz
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık su, süt, şeker ve mayayı kaba alalım. Düzgünce karıştıralım. Mayanın etkinleşmesi için bir kenara alalım.
  2. 10 dk kadar bekledikten sonra yumurtasını kıralım.
  3. Yumurtaların sarısını üzeri için ayıralım. Sıvı yağı ekleyelim. Karıştıralım.
  4. Karışımın üzerine unu yavaş yavaş denetimli halde ekleyelim.
  5. Üzerine tuzu ekeleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Güzelce yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakalım.
  7. Ilık bir ortamda 1. 5-2 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  8. Bu ortada iç harcını ayarlayalım.
  9. Peynir, maydanoz ve toz biberi karıştıralım. Bir kenara alalım.
  10. Dinlenen hamurdan toplar koparalım.
  11. Kopardığımız topları çörek olacakmış üzere yuvarlak formda elimizle açalım.
  12. Arasına hazırladığımız peynirli harçtan bırakıp bohça yapalım ve tekrar yuvarlayalım.
  13. Poğaçaları yağlanmış tepsiye alalım.
  14. Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim.
  15. Üzerine susam yahut çörek otu ile süsleyip fırına verelim.
  16. 220 derece evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  17. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Peynir İçli Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili
Pandispanya Tarifi
Şipşak, Kakao Muhallebili Kek
Perde Pilavı
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Yumuşacık Sakallı Ponçik Poğaça
Hdabla | © 2025 |