Annem Usulü Sarma

Annem Yordamı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Asma yaprağı

Annem Yolu Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Asma yapraklarını yıkayıp sıcak sudan geçirip yumuşattıktan sonra soğuması için süzgeçte beklemeye alıyoruz.
  2. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekleyip birazcık daha kavuruyoruz.
  3. Pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Naneyi ekleyip şöyle bir çevirip 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Suyunu çekince bulguru ekliyoruz. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzu da ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  5. Yapraklara hazırladığımız içi sararak tencereye diziyoruz.
  6. Tavada zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salçayı kavurup sarmaların üzerine kaşıkla sıvar üzere sürüyoruz. Sarmanın üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Nefis bir tadı oluyor.

Annem Adabı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay El Açması Mantı
Kıvamında Süt Helvası
3 Renkli Tatlı
Dubai Hurması
Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Yufka İle Pratik Ve Pofidik Pişi
Hdabla | © 2025 |