Annem Usulü Sarma
Annem Yordamı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 2 tepeleme yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Asma yaprağı
Annem Yolu Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yapraklarını yıkayıp sıcak sudan geçirip yumuşattıktan sonra soğuması için süzgeçte beklemeye alıyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekleyip birazcık daha kavuruyoruz.
- Pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Naneyi ekleyip şöyle bir çevirip 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekince bulguru ekliyoruz. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzu da ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Yapraklara hazırladığımız içi sararak tencereye diziyoruz.
- Tavada zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salçayı kavurup sarmaların üzerine kaşıkla sıvar üzere sürüyoruz. Sarmanın üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Nefis bir tadı oluyor.
Annem Adabı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






