Sebzeli Bebek Eriştesi

Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı İçin Malzemeler

3 kg için;

  • 1 kg pancar
  • 3.5 kg un
  • 10 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tuz

Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarları yıkayıp, baş kısımlarını alıp, kabuklarını soymadan haşlıyoruz. (40dk).
  2. Haşlanan pancarları robottan geçirip, püre haline getiriyoruz. Soğuyan pancarları yoğurma kabına alıyoruz üzerine yumurtaları kırıp tuzu atıyoruz.
  3. Unumuzu yavaş yavaş denetimli olarak ekliyoruz. Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
  4. Kalın olacak erişte hamuru çok ince açılmaz açtığımız hamurları sacda yada tavada artlı önlü kurutuyoruz.
  5. Ben sacda pişirip yapmak istemiyorum diyorsanız pak bir çarşafın üzerine serip kurutup ondan sonra da kesebilirsiniz bu söylediğim sacda pişirmek daha süratli ve pratik oluyor anneler için daha uygun.
  6. Daha sonra kesip iki üç gün kurutuyoruz. Kavanozlara koymak en düzgünü afiyet olsun.

Sebzeli Bebek Eriştesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Sarma
Kıymalı Cips
Pizza Poğaça
Kolay Rulo Pişi
Rulo Pasta
Havuçlu Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |