Hollandez Soslu Bonfile
Hollandez Soslu Bonfile Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bonfile
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 kol taze kekik
- Sebzeli sote için: 1 kase soya filizi
- 1 kase edamame
- 3 sap kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hollandez sos için:
- 1 adet limon sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı(sade yağ hali)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu
Hollandez Soslu Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeli sote için; bir tencere suyu kaynatın ve suya deniz suyu tadı verecek kadar tuz ekleyelim. Kabuklu edamameyi ekleyelim ve kabukların içindeki fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim. Süzün, soğuması için soğuk suyla durulayım. Kabuklarını soyalım ve içindeki taneleri alalım.
- Aynı formda kuşkonmazları da bir tencerede alt sapları tencerenin altına gelecek formda uçları yukarda duracak üzere dik olarak 5-10 dakika haşlayalım. Suyunu süzüp, soğuk suyla durulayalım. Şeritler halinde keselim.
- Tavamıza zeytinyağı dökelim. Orta ateşte edamame, kuşkonmaz ve soya filizlerini tavaya ekleyelim. İçerisine soya sosumuzu dökerek 3-4 dakika soteleyelim. Soya filizleri noddle kıvamına geldiğinde tabaklayabiliriz.
- Etimiz için; tavaya zeytinyağımızı koyalım ve yüksek ateşte tavayı ısıtalım. Etimizi kızgın tavaya koyalım. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirelim. Artlı önlü 5 dakika yüksek ateşte mühürleyerek pişirelim.
- Hollandez sosu için; tereyağını kısık ateşte eritelim. Bir kaba alıp üzerindeki pütürleşen beyaz süt kısmını süzgeçle süzelim. Sade yağ haline getirelim.
- Bir tencerede su kaynatalım. Üzerine bir kase kap koyalım. Benmari adabı olacak halde kasemize sade yağı ve yumurtayı çırpma teli ile çırpalım. Burada dikkat etmemiz gereken mevzu fazla ısı olmayacak biçimde benmari yapmak. Sosumuz kıvam alınca tuz ve limonu ekleyip çırpalım. Krema kıvamını aldığında sosluğumuza alalım.
- Tabağımızın altına soya filizli sotemizi koyalım. Üzerine etimizi ekleyelim ve sosumuzu dökelim. Kekik serpiştirelim. Afiyet olsun.
Hollandez Soslu Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















