Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram un
  • 180 ml su
  • Tuz

İçi için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak unu tuzu ve suyu karıştırıyoruz yavaş yavaş yoğurarak ele ve tezgaha yapışmayan ne çok sert ne çok yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz ve bir kaba koyarak 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bu müddette içi hazırlıyoruz soğanımızı rendeleyip, kıyma ile karıştırıyoruz isteğe nazaran tuz, biber, karabiber ek ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 4 beze haline ayırıp, merdane yardımı ile açıyoruz (eğer daha fazla ölçek ile yaptıysanız ona nazaran ayırın 2 ölçek ise hamuru 8 kesime bölün) merdane ile açtığımız hamurumuzu yağa yatırıyoruz teker teker açıp ortalarına yağ döküyoruz ve üst üste diziyoruz en az 30 dakika yağ da bekletiyoruz.
  4. Tezgahı yavaşça yağlayıp hamuru kenarlarından uzatarak çekiyoruz incecik bir hamur açıyoruz.
  5. Önceden hazırladığımız içimizi içine düz bir halde koyup, hamurumuz dürüyoruz ve minik 2 parmak kalınlığında kopartıp yanlarından birbirine birleştirerek bohça üzere katlıyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında denetim ederek pişiriyoruz üzerine dilediğiniz üzere yoğurt sos hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun🩷

Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arı Sokması Bienenstich
Fıstıklı Brokoli Salatası
Fırında Sebzeli Köfte
Elmalı Kurabiye (Borcamda)
Elmalı Kurabiye
Hurmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |