Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Lokma için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı, ceviz, tarçın vb
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye su ile şekeri ekleyip orta ateşte kaynatalım daha sonra soğuması için kenara alalım şerbetimizi.
- Lokma için uygun bir yoğurma kabına su, süt ekleyip karıştıralım daha sonra un, maya, tuz da ekleyip yeterlice karıştıralım ve hoş bir kıvam verelim daha sonra üzeri örtülü 30 dk dinlendirelim.
- Uygun bir tencereye bol sıvı yağ ekleyip kızdıralım daha sonra dinlenen hamurumuzu alalım ve elimizle görsel de olduğu üzere sıkalım ve tatlı kaşığını da sıvı yağına batırarak elimizle sıktığımız hamuru tatlı kaşığı yardımıyla koparıp kızgın yağda kısık ateşte kızartalım.
- Hepsini bu formda yapalım ve soğuyan şerbetimize kızaran lokmaları ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım üzerini süsleyerek servis ederken kürdan batırarak servise hazır.
Not: bu tatlı sıcakken yenilir taze ve çıtır olsun diye.
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













