Yaz Keki (Şeftali’li)

Yaz Keki (Şeftali’li) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • 1 adet şeftali

Yaz Keki (Şeftali’li) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kap alıp evvel 3 adet yumurtayı kırıyoruz, üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü de ek edip, tekrar karıştırıyoruz.
  2. 2 buçuk bardak ölçülü bir halde unu da çırpalım kabartma tozu vanilya ekleyip, düzgünce karıştıralım.
  3. Yağlanmış olduğumuz kare borcama kek harcımızı döküyoruz ve üzerine ne çok ince ne de çok kalın olacak biçimde. Şeftalileri dilimliyoruz.
  4. Kekimizi 180 derecelik fırında 20 25 dk pişiriyoruz üzeri kızarmış keki fırından alıyoruz. Şahane bir yaz keki. İsterseniz elma ile isterseniz de öbür meyvelerilerde deneyebilirsiniz.

Yaz Keki (Şeftali’li) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Ezmesi
Mıhlama (Kuymak)
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)
Kıymalı Milföy Mantı
Evde Cevizli Baklava
Meyveli Borcam Pasta
Hdabla | © 2025 |