Künefe

Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 250 gram tuzsuz tatlı peyniri
  • 50 gram tuzsuz tereyağı
  • Dövülmüş ceviz yahut antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım. Kazana şeker ve suyu alıp, karıştırıp, ocağa alalım.
  2. Şerbet bir yandan kaynarken künefe tavamızı katı tereyağı ile güzelce yağlayalım. Kadayıfı keselim, yarısını yayalım. Her yere eşit gelecek ve biraz sıkı olacak biçimde künefe tavasına yerleştirelim.
  3. Peynirin tamamını rendeden geçirelim. Künefe ortasına kadayıf üstüne peyniri her yerine eşit olacak formda peyniri yayalım.
  4. Üzerine de birebir hal kadayıf ile kapatalım. Bastırıp tam tava biçimini verelim.
  5. Yapacağınız vakit kullanabiliriz. Hazır halde dolaba da kaldırabilirsiniz, şerbetiniz soğuyana kadar dolapta da bekletebilirsiniz. Ben yaptıktan sonra dolaba aldım.
  6. Şerbet kaynama başlayınca limonunu sıkıp bir-iki çeşit da o denli kaynattıktan sonra altını kapatalım. Şerbeti soğuması için kenara alalım.
  7. Dolaptan çıkardığımız hazır künefemizi ocakta denetimli halde pişirelim. Bir kısmı piştikten sonra çevirelim. Çevirirken künefeyi öbür tepsiye alıp, tekrar künefe tavasını yağlayınca lezzeti çok daha hoş olacaktır. Bu süreçleri yapıp öteki tarafını da güzelce pişirelim.
  8. İlk sıcaklığı geçip el yakmayacak dereceye gelen şerbeti sıcak tatlımıza dökelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Sıcak servis edilmesi değerlidir. Yanında hafiflik ismine birer küçük bardak sütle birlikte ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Altın Soslu Muhallebi
Mantar Soslu Tavuk Köfte
Sebzeli Et Yemeği
Kayseri Yağlaması
Fıstık Kremalı Sütlaç
Sakallı Poğaça
Hdabla | © 2025 |