Fırından Patlıcan Kebabı Tarifi En Kolay Ve Lezzetli Yöntem (Videolu)

Fırından Patlıcan Kebabı Tanımı En Kolay Ve Lezzetli Sistem İçin Malzemeler

  • 1 kilogram patlıcan ( 3 adet)
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralarına koymak için;

  • 2 adet domates
  • 1 baş sarımsak

Sosu için materyaller;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Fırından Patlıcan Kebabı Tanımı En Kolay Ve Lezzetli Sistem Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
  2. Patlıcanları yıkayıp alacalı bir formda soyalım yuvarlak olacak halde doğrayalım.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde modül kopartalım köfte halini verelim.
  4. Bir patlıcan bir köfte olacak biçimde tepsiye dizelim.
  5. Aralarına bir baş sarımsağı soyup makul bölgelerine sarımsakları ve domatesleri yerleştirelim.
  6. Üzerine için salçalı sosu yapalım ve hertarafına gelincek halde dökelim üzerine ıslatılmış yağlı fırın kağıdı ile örtelim.
  7. Önceden 200 ısıtılmış fırında 45- 50 dakika pişirelim.

Fırından Patlıcan Kebabı Tanımı En Kolay Ve Lezzetli Usul Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
Bakla Kavurması
Cheesecake Cookies
Kadayıflı Burma Baklava Tarifi
Kakaolu Kek
Sütlü Revani
Hdabla | © 2025 |