Kolay Mantı
Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
İçi için;
- 1 paket kıyma (200gram)
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kırmızı biber
- Yağ
Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk öncelikle iç harcımızı güzelce yoğuralım. Hazırlayalım.
- Milföyleri erimesi için tezgaha koyalım.
- Her bi milföyden 4 adet mantı çıkıyor. Kendi kişi sayınıza nazaran eksiltip arttırabilirsiniz.
- Her milföye bir tutam iç harçtan koyup bütün uçlarını kapatıp karşıt çeviriyoruz. Taban tabana diziyoruz.
- Kabarma hissesini göz önünde bulundurarak yapın. Çok sıkışmasın.
- Borcama dizilen milföylerin üzerine zeytinyağı püskürtüyorum ve 200 derece pişirmeye yolluyorum.
- Ortalama 15 -20 dk da kızardı sizin fırına nazaran siz denetimli pişirin.
- O sırada sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Üstüne dökeceğimiz kırmızı biber ve yağını hazırlayın.
- Çıkan milföyleri bi tabağa koyup üstüne sarımsaklı yoğurt ekleyip üstüne kırmızı biber yağ döküp servis edebilirsiniz, benim çocuklarım bayıldılar. Sizede en yakın vakitte yapmamızı öneririm 🤲🏼🥰 yapınca yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum hanımlar.
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















