Kolay Mantı

Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy

İçi için;

  • 1 paket kıyma (200gram)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı biber
  • Yağ

Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk öncelikle iç harcımızı güzelce yoğuralım. Hazırlayalım.
  2. Milföyleri erimesi için tezgaha koyalım.
  3. Her bi milföyden 4 adet mantı çıkıyor. Kendi kişi sayınıza nazaran eksiltip arttırabilirsiniz.
  4. Her milföye bir tutam iç harçtan koyup bütün uçlarını kapatıp karşıt çeviriyoruz. Taban tabana diziyoruz.
  5. Kabarma hissesini göz önünde bulundurarak yapın. Çok sıkışmasın.
  6. Borcama dizilen milföylerin üzerine zeytinyağı püskürtüyorum ve 200 derece pişirmeye yolluyorum.
  7. Ortalama 15 -20 dk da kızardı sizin fırına nazaran siz denetimli pişirin.
  8. O sırada sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Üstüne dökeceğimiz kırmızı biber ve yağını hazırlayın.
  9. Çıkan milföyleri bi tabağa koyup üstüne sarımsaklı yoğurt ekleyip üstüne kırmızı biber yağ döküp servis edebilirsiniz, benim çocuklarım bayıldılar. Sizede en yakın vakitte yapmamızı öneririm 🤲🏼🥰 yapınca yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum hanımlar.

Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağılmayan Sulu Köfte
Portakallı Tart Kek
Yumurtalı Çiğköfte
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Pastane Usulü Çok Pratik Supangle
Tırşik Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |