Ispanak Mücveri
Ispanak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber
- 1 çay kaşığının yarısı pul biber
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Servis için;
- Sarımsaklı yoğurt
Ispanak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel ıspanaklarımızın yaprak kısımlarını kopartıp sirkeli suda bekletelim ve birkaç kere yıkayıp kumunun akmasını sağlayalım ,yıkanan ıspanaklarımızı süzgece alıp süzdürelim.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup küçük küçük doğradığımız soğanları içine atalım, soğanları kavuralım .
- Üzerine karabiber, pul biber ve tuzunu ek edelim, daha sonra süzdüğümüz ıspanak yapraklarımızın üzerine soğanlı sosumuzu dökelim ve ıspanakları hafif hafif ovarak çok sıkmadan malzemelerimi birbirine geçmesini sağlayalım .
- Soğan sıcak olduğu için ıspanaklar biraz kendini bırakacaktır zati istediğimiz de bu.
- Soğanla bütünleşen ıspanaklarımızın içine yumurtamızı kıralım ,unumuzu koyalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Un az geldiyse ek edebilirsiniz, daha sonra hafif kızgın yağda ıspanaklarımızdan birer kaşık alıp yağ atalım ve kaşığın ardıyla yavaşça bastıralım elips formunu verelim.
- Bir tarafta kızarınca daha sonra gerisini çevirelim öteki tarafını da kızartalım, çok kızmasına gerek yok ocağın altını çok açmaya da gerek yok arkadaşlar orta ayarda içinin çeke çeke ince olduğundan ötürü esasen çabuk pişiyor.
- Kızaran ıspanak mücverlerimizi servis tabağına alalım dilerseniz bu türlü yiyebilirsiniz lakin sarımsaklı yoğurda batırıp da daha hoş oluyor .
- Dilerseniz bu formda de yiyebilirsiniz asla yağ çekmeyen bir mücver tanımıdır afiyet olsun şifa olsun.
Deneyenlerin yorumlarını fotoğraflarını ve takiplerini bekliyorum herkese kolay gelsin.
Ispanak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








